Verkkokauppapalvelu, hosting ja domain

Verkkokauppaohjelmiston valitseminen kannattaa tehdä ajatuksella ja harkiten, sillä ohjelmisto määrää verkkokauppasi toimivuuden ja sitä myötä myös vaikuttaa kannattavuuteen

Verkkokauppaohjelmiston pitäisi mahdollistaa sujuvan asioinnin verkkokaupassa. Testaa erilaisia verkkokauppoja ja tee ns. testiostoksia. Mieti millaisissa verkkokaupoissa asioit mieluiten ja missä ostaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Haluatko, että asiakkaan tulee aina rekisteröityä? Kuinka monen klikkauksen päässä on Siirry maksamaan -painike? Jos ostaminen verkkokaupassasi on monimutkaista ja tarvittavat tiedot ei löydy helposti, luovuttaa asiakas helposti je tekee ostokset jostain muualta.

Verkkokauppapalvelun pitäisi myös mahdollistaa ihanteellisen hakukoneoptimoinnin, jotta sinulla olisi hyvät lähtökohdat saada sivustosi näkymään Google-hauissa. On myös tärkeää, että voit saada ulos tarvittavat raportit ja analyysit verkkokaupan tapahtumista. Verkkokaupan hallinnan tulisi olla helppoa, integraatioiden ja muokkausten tekeminen mahdollista.

Mieti myös tulevaisuutta.Toiminta saattaa alkaa pienimuotoisesti, mutta miltä tilanne näyttää 2-5 vuoden kuluttua. Riittääkö verkkokauppapalvelu laajempaan toimintaan, voiko tuotteita ladata rajattomasti ohjelmaan ja toimiiko se myös jos haluat siirtyä myös ulkomaiseen toimintaan. Hinnalla on myös merkitystä, kartoita eri palveluita ja mieti tuleeko könttäsumma vai kuukausittainen veloitus kannattavammaksi.

Valitse myös yrityksesi imagoon sopiva domain ja hosting-palvelu ylläpitämään palvelinta.