Päätä mitä haluat myydä

Verkkokaupan perustaminen alkaa myytävän tuotteen valitsemisesta ja logistiikan suunnittelusta. Mitä tuotteita haluat verkkokauppasi myyvän?

Voit valita tuotteen tai palvelun jota myydään jo Suomessa tai sitten keksiä uuden aluavaltauksen, jota ei vielä ole nähty Suomessa. Jos keksit hyvän uniikin tuotteen ja uskot sillä olevan kysyntää Suomessa, pyri saamaan tuotteelle yksinoikeus. Näin vältyt tilanteelta, että jo hetken kuluttua muut verkkokaupat myyvät samaa tuotetta ja kilpailuetusi katoaa.

Sinun tulee mysö päättää haluatko keskittyä massaan vai erikoistua kapeammalle alueelle. Suosituilla tuotteilla on enemmän kysyntää ja myyntivolyymit ovat suuret. Erikoisutotteilla on kapeampi segmentti, mutta näin voit erottua joukosta, pitää imagon laadukkaana ja hinnan korkeana. Suosituissa tuotteissa on se etu, että jos saat verkkokauppasi näkymään googlessa hakutulosten kärjessä, on tulee asiakkaita sivustollesi joukoittain aivan itsestään.

Sinulla saattaa olla luontainen mielenkiinto joihinkin tuotteisiin ja palveluihin. Rakkaus lajiin, muotiin tai johonkin harrastukseen on ehdottomasti etu verkkokaupan perustamisessa ja menestymisessä, kunhan kyseessä on tuote, jolla on kysyntää Suomessa tai vaihtoehtoisesti sillä voisi olla kysyntää Suomessa.

Sinun tulee myös miettiä, mitä tavarantoimittajalta käytät, millaiset ovat toimitusehdot, missä tuotteita varastoit ja miten toimitat ne lopulliselle asiakkaalle.

Tavarantoimittajan kanssa tulee sopia toimitusehdoista ja maksuehdoista. Incoterms on Kansainvälisen Kauppakamarin ylläpitämä toimituslausekekokoelma, joka määrittelee tavaran toimittamiseen sisältyvien velvollisuuksien jakautumisen myyjän ja ostajan välillä. Incoterms toimituslausekkeisiin voit tutustua täällä.Muista myös ottaa vakuutus, jotta tilaamasi tuotteet on turvattu. Kun otat tuotteet vastaan, tarkista aina rahtikirja ja kuittaa se vasta sitten, kun olet varmistanut, että kaikki rahtikirjassa ilmoitetut tuotteet ovat saapuneet.

Päätä, millaista varastoa pidät. Haluatko mahdollisesti liittää varatson yhteyteen myymälän tai noutopisteen. Tärkeää on, että varaston kierto on nopea. Aina kannattaa tavoitella ihanteellista tilannetta, jossa olet jo saanut asiakkaalta maksun tilauksesta, ennen kuin maksat tavarantoimittajalle. Toimitusehdoissa kannattaa siis vaatia mahdollisimman pitkää maksuaikaa.

Vastuullasi on lähettää tuotteet asiakkaalle. Mieti siis millaisessa pakkauksessa tilaus lähtee, haluatko painattaa siihen yrityksne logon tai laittaa teippaukset ja suositko kierrätysmateriaalia.